top of page

Styrelsenytt #11


I helgen så har styrelsen deltagit på Smålandsidrottens Styrelseweekend i Växjö. Helgen bjöd på tre bra föreläsningar, inlåst samt lite eget styrelsearbete, och som ni kanske förstår av rubriken, ett styrelsemöte. Läs vidare!

När man är på utbildningar så brukar man aldrig behöva vara hungrig, inte heller denna helgen. Vi startade lördagen med mingel och fika innan vi tog plats på första föreläsningen som hölls av Mats Trondman. En mycket rolig man från Kalmarhållet som pratade om hur idrotten såg ut då och hur den ser ut nu. Hur barn och ungdomstiden har förändrats och hur vi därför kanske också behöver förhålla oss till detta. Vi fick med tre viktiga ord från Mats, nämligen; Tillhörighet, Erkännande och Lärande.

Efter lunchen tog Helena Carlsson istället plats på podiet för att prata om "Idrottsrörelsen behöver fler unga ledare" något som vi kanske inte helt kan känna oss träffade på då vi har massvis. Men vi fick en del frågor att diskutera kring exempelvis vad vi har för spelregler och hur vi kan sänka trösklarna för att skapa engagemang. Hon avslutade också föreläsningen med att visa följande på väggen: "Att gnälla är som att gunga, du har något att göra men kommer ingenstans!" och det är ju så himla sant.

Kvällen serverade oss mat och efterrätt samt ett musikquiz som vi nästan tog hem, 32/35 poäng. På söndagen startade vi efter en hotellnatt upp morgonen med hotellfrukost. Vi lyssnade sedan till Calle Andersson som varit med och startat upp cykelföreningen La Lepre Stanca och hur de jobbar i sin förening där de bland annat jobbar digitalt och exempelvis inte har några fysiska styrelsemöten. Calle skickade med oss massa inspiration så nu har vi tankar på ett cykellopp till våren.

Dagen avslutades med att vi fick tänka till kring de olika resorna som RF tagit fram och hur vår förening ska jobba vidare. Det har varit en inspirerande helg som vi är väldigt glada att vi åkte på och tycker fler bör ta chansen att delta under också!

Styrelsemötet då, vad sa vi för roligt där?:

  • Vislanda Skol IF är nu också medlemmar i Svenska Dragkampförbundet.

  • Aktivitetsparken är nu nästan helt klar så vi kan påbörja vår redovisning av den. Det saknas fortfarande ett tennisnät som vi hoppas kommer till oss snart.

  • Utvärderingen av höstlovet hade bara positiva punkter, vi aktiverade ju 400 barn, otroligt!

  • I förmån för musikhjälpen kommer vi även i år bjuda in till Luciafrukost den 14/12.

  • Innebandyturneringen är satt till den 18e december.

  • Den 18e december så kommer vi även bjuda in till Jullotteri för alla medlemmar.

/Styrelsen


Senaste inlägg
Arkiv
bottom of page