top of page

Idrottsfritids 2019


Idrottsfritids är ett samarbete mellan Vislanda Skol IF och Vislanda-Blädinge församling dit barn mellan 6-12 år får komma för att testa på olika aktiviteter. Sex dagar fulla med aktiviteter tillsammans med 41 barn är nu förbi och vi är alla väldigt nöjda. Det har varit sex dagar fulla med glädje, skratt och underbart väder. Här får ni läsa om vad vi gjort.

På onsdagen kom alla barnen fulla med förhoppningar och energi. Vi började dagen med samling och lite lekar för att komma igång och lära känna varandra, både för ledarnas skull och för barnen. Eftermiddagen bjöd på friidrott där barnen fick testa på höjdhopp, längdhopp, kulstötning, 60m och häck. Det fina vädret gjorde att vi kunde ha många av stationerna utomhus i solen.

Andra dagen var det dags för fotboll på Tallevi. Där tränade vi på passningar, skott och spelade även lite match. Efter lunch fick vi svalka av oss på Vislandabadet, något alla verkade uppskatta.

Efter helgen och midsommar var det äntligen dags för idrottsfritids igen. Måndagen började med gymnastikträning där vi bland annat testade på trampett, airfloor, räck och bom. Efter lunch spelade vi lite basket och kidsvolley.

Tisdagen vandrade vi 4,5 km ut till Björkedal för att campa i militärtält till onsdagen. Väl ute på Björkedal lekte vi och hade jättetrevligt, trots den stekheta solen. Efter frukosten onsdag morgon så vandrade vi hem igen vilket gick förvånansvärt bra, alla barnen knatade på utan några sura miner. Vi gick raka vägen till lunch och efter målade vi riktigt häftiga flaggor till dagen efter då det var dags för 5-kamp.

Efter att alla hade fått spotta grodor, sprungit äggstaffet (med nektariner), försökt pricka penna i flaska, skickat vatten i en vattenkedja och hittat på så många ord som möjligt så var det Sky Diamonds som stod som vinnare i årets 5-kamp.

Som ni kan förstå har vi haft några otroliga dagar fyllda med sol, skratt och glädje, helt klart bästa sättet att starta sommaren på! För att få se lite fotografier på all glädje kan man gå in under bilder här på hemsidan.

Hoppas ni får en fortsatt skön sommar med mycket sol, bad, aktiviteter och glädje. Njut nu av sommaren, det ska iallafall vi ledare göra!

/Vislanda Skol IF


Senaste inlägg
Arkiv
bottom of page